Blog

img

Buz Başlıklı Lazer Epilasyon

Buz başlıklı lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Bu yüzden de birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

 

Acısız, Ağrısız / Konforlu Lazer Epilasyon

Buz Lazer epilasyonda başlık cildi ütüler gibi sürekli hareket halindedir. Bu yöntemle kıl kökünü tahrip edecek ısıya kademeli olarak ulaşılır. Bu kademeli ısıtma metodu ve gelişmiş soğutma sistemi bir arada neredeyse tamamen ağrısız bir epilasyona olanak tanır. Buz Başlık cildi -3° C’ye kadar soğuttuğundan uygulama esnasında cilt buz gibi serinler, ferahlar ve sadece çok hafif bir ısı hissi duyulur. Bu sayede ağrı ve yan etki riski olmadan özellikle erkek sırt ve göğüs bölgesi gibi derin yerleşimli kılların epilasyonunda çok daha yüksek seviyede enerji kullanılabilir. Buz Lazer seansları ağrısız olması ve ciltte yarattığı serinlik hissi ile masaj konforunda gerçekleşir.

 

Buz Başlıklı Epilasyon Sağlığa Zararlı Mı?

 Buz başlıklı epilasyon, kıl kökünün hedef alınarak tahrip edilmesi işlemidir. Bu işlemin kanıtlanmış hiçbir yan etkisi yoktur. Tahrip işlemi sırasında cildin korunmasına dikkat ederek uygulama yapan uzman ellerde hiçbir zararı olmayacağı gibi diğer epilasyon çeşitlerine göre daha yenilikçi bir sistem oluşundan pek çok faydası mevcuttur. Buz başlığı sayesinde cildi yanmalara karşı extra koruma altına almış olur ve çalıştığı dalga boyu (nm) sayesinde her bölgede sonuç alınabilir.

 Uygulama kanserojen değildir. Vücutta hiçbir organa zarar vermez. Hızlı bir yöntemdir. Ağda ve benzeri uygulamalarda görülebilen cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur. Batık kıllar ve kıl dönmesi problemi yaşayan danışanlar için buz başlıklı lazer önemli bir çözüm yöntemidir.

Buz Başlıklı Epilasyon Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Buz başlıklı epilasyon uygulaması süresi boyunca kıllara ağda ve ya cımbız gibi kökten alma işlemi uygulanmamalıdır. Bu işlemler kılları köküyle beraber aldığı için uygulamadan sonuç alınmasını tamamıyla önler. Hedef kıl köküne tahribat vermek olduğu için köklerin meydanda olması gereklidir. Bununla beraber uzmanın talimat ve yönlendirmelerine göre seanslara verilen vakit aralığında gitmek tıpkı bir antibiyotik kullanımındaki zaman kavramı kadar önemlidir. Zamanında alınmayan ilaç sizi iyileştiremez. Son olarak da cildi düzenli olarak nemlendirmek gereklidir.

 

Buz Başlıklı Epilasyon İşlem Öncesi ve Sonrası

Buz başlıklı epilasyon uygulamasına girmeden önce ve girdikten hemen sonra dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallar genelde çoğumuzun farkında olmadan uyduğu fakat dikkat etmediği aynı zamanda uygulama sırasında dikkat etmesi gereken basit kurallardır.

 

İşlem Öncesinde Neler Yapılmalı?

Uygulamadan önce son 24 saat içerisinde varsa alkol ve antibiyotik alımı durdurulmalıdır.

Uygulamadan önce son 10 gün içerisinde denize girilmemeli ve güneşlenilmemelidir.

Uygulama yapılacak bölgede ten rengi gerçek rengine yakın olmalıdır. Güneşlenme veya solaryum nedeniyle olan kızarıklık bronzluk ve soyulma gibi durumlar var ise seansınızın ertelenmesi gerekebilir.

Uygulama süresi boyunca kıllara kökten alma işlemi yapılmamalı sarartma veya renk değiştirme işlemi olmamalıdır. Epilasyon cihazları siyah odaklı makinelerdir ve beyaz, kızıl, sarı renkte kıllara etkisi olmaz.

Uygulamadan en az 15 gün önce varsa peeling kullanımı durdurulmalı herhangi bir farklı uygulama kullanımı var ise Uzman’a mutlaka bilgi verilmelidir.

Uygulama yapılacak bölgelerin üzerinde herhangi bir kozmetik ürün kullanılmamış olmalı kullanıldı ise cilt bu ürünlerden arındırılmalıdır.

Uygulama öncesinde kıllar sıfıra yakın şekilde temizlenmelidir. Eğer temizleme işleminde jilet kullanılacak ise uygulamadan 2 gün önce yapılmalıdır. Temizleme işlemin Uzman tavsiyesi kesinlikle epilasyona uygun kesim yapabilen tıraş makineleridir.

 

İşlem Sonrasında Neler Yapılmalı?

İşlem uygulanan bölgede cilt hassasiyetine göre değişmek üzere 1 2 saat ile 1 2 gün arasında kızarıklık meydana gelebilir. Hassasiyeti ve kızarıklığı giderme adına muhakkak lazerden sonra (E vitamini içermeyen) losyon mutlaka kullanılmalıdır.

Uygulamadan sonra 10 gün içerisinde denize ya da solaryuma girilmemeli ve güneş ışığından uzak durulmalıdır.

Doğrudan güneş ışığına maruz kalındığı takdirde bölgeye mutlaka 50+ faktörlü (E vitamini içermeyen) güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.

Uygulamadan 24 saat sonra duş alınabilir bu süreçte uygulama yapılan hiçbir yer suyla temas etmemelidir.

Uygulama sonrasında ilk 24 saat aşırı terlememeye özen gösterilmelidir.

Uygulamadan sonra 48 saat boyunca hamam, sauna gibi termal yerlere gidilmemeli cilt aşırı sıcağa maruz bırakılmamalıdır.

Abone Olun

Haber Bülteni

Kampanyalardan ve indirimlerden anında haberdar olun